Youtube Zararlı Yorumlar İçin Önlem Alıyor!

Youtube Zararlı Yorumlar İçin Önlem Alıyor!

Video, kanal gibi özellikleri olarak Youtube, kullanıcı yorumlarının da paylaşıldığı bir platform. Peki, nasıl önlem alınıyor?

Son dönemin en önemli konuları arasında sosyal medya zorbalığı yer alıyor. Youtube özellikleri kapsamında, elbette pek çok kişinin video paylaştığı, milyonlarca kişinin de ziyaret ettiği bu platform için bu konuya dair bir önlem alınması bekleniyor. Youtube kullanıcıları, arama motoru olarak dünyanın 2.arama motoru olarak Youtube’un gösterilmesini başardı. Elbette bunun hakkını vermek üzere şirket, kullanıcıları da korumak üzere adımlar atıyor. Hem Youtube’un daha kaliteli bir platform olmasını sağlamak hem de güvenliği sağlamak, kullanıcı memnuniyetini arttırmak, kanal sahiplerinin sosyal medya zorbalığından uzak kalmasını sağlamak açısından sunulanlar önemlidir. Ortaya çıkarılan özellikler ile bunun en iyi şeklide gerçekleşmesi de sağlanmış olacaktır. İşte detaylar…

Youtube Potansiyel Zararlı Yorumları Test Ediyor!

Zararlı olan yorumlar için önlem almak açısından Youtube gerekeni yapmaya başladı. Potansiyel olarak zararlı yorumları ele almak için iki yeni özellik tasarlandı. Kullanıcıların yanıtlarına belirli terimleri eklemesi durumunda, yeni hatırlatma özelliği devreye giriyor. Kullanıcılara kötü yorum hatırlatması yapılacak. Elbette bunun bir suç olduğunun da bilincinde olan kullanıcılar, yapılan hatırlatma ile birlikte dilerse yorumunu paylaşmadan silebilir. Bu sayede atılacak olan yorumların da önüne geçme gibi bir durum söz konusu olmaya başlayacak. Bunu göz önünde bulundurmanız halinde, sorunsuz bir şekilde hizmet almış olacaksınız. Hem avantaj elde edecek hem de direkt olarak sosyal medya platformu üzerinden güvenli bir kullanım olacak.

Hatırlatma uyarıları;

Kullanıcılar için hatırlatma uyarıları getirilmiştir. Bu sayede bilinçli bir şekilde youtube üzerinden yapılan paylaşımlar için kötü ve olumsuz yorumların önüne geçilmeye çalışılıyor.

İnceleme İçin Bekletilen Yorumlar;

Elbette direkt olarak paylaşma işleminin olmasının ardından da Youtube kullanıcıların haklarını gözetmek açısından gerekli incelemeyi yapıyor. Bakıldığında direkt olarak kullanıcılar inceleme kapsamında hareket etmesi, sorunsuz bir şekilde bekletilen yorumlar arasında alması da sağlanabiliyor. Yorumların otomatik olarak kaldırılması özelliği önemli. Belirlenmiş olan terimlerin algılanması durumunda direkt olarak otomatik olarak inceleme aşamasına girebilir, ardından da kaldırma işleminin olması söz konusu olabilir.

Youtube Uyarı Özellikleri İhtiyaç mıydı?

Evet, bakıldığında youtube tarafından geliştirilmiş olan bu özellikler için ihtiyaç mıydı sorusu da sıkça sorulur. Platform içinde gezmeniz durumunda aslında bu özelliğin mutlaka olması gereken özellikler arasında olduğunu göreceksiniz. Sebebi ise sunulan pek çok video için çok sayıda olumsuz yorum olması. Hem bunları göz önünde bulundurmak hem de topluca çözüm olmak açısından platform tarafından atılan bu adım son derece anlamlı. Direkt olarak Youtube güncellemeleri ile birlikte bu yorumları gizleme, kişilerin daha dikkatli olması, Youtube da işlem yapan kişilerin korunması ve gözetilmesi açısından önemli olacaktır.